preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

vijesti

Projekt PRETEŽNO VEDRO

Autor: Mia Grbavac, 9. 10. 2018. 18:51

Svjetskim danom mentalnog zdravlja (10. listopada) nastavljamo naš projekt Pretežno vedro koji se već treću godinu provodi u našoj školi, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ.

 [više]

Kako pripremiti dijete za prvi razred? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 6. 9. 2018. 09:17

Polazak u prvi razred osnovne škole velik je događaj za cijelu obitelj: u prvom redu za budućeg đaka, ali i njegove roditelje te članove šire obitelji. Događa se velika promjena u djetetovom životu koja zahtjeva prilagodbu djeteta i cijele obitelji. Dijete treba podnijeti duže odvajanje od roditelja te mora poštovati unaprijed određena pravila škole i razreda. Uspješno uključivanje u školu snažno utječe na razvijanje pozitivnog stava prema učenju, važnosti školovanja, kao i slike o sebi.

 

 [više]

Izložba "PLAKATI ZA DUŠU" i u našoj školi u sklopu programa 10. Tjedna psihologije

Autor: Mia Grbavac, 20. 2. 2017. 17:15

Tijekom Tjedna psihologije koji se obilježava od 20. 02. 2017. do 26. 02. 2017. u atriju

škole biti će predstavljena izložba „Plakati za dušu“.

Plakati su nastali  s ciljem zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja djece i mladih tijekom projektnih aktivnosti  NZJZ-SDŽ/Službe za mentalno zdravlje. 

Izložba je otvorena za sve učenike, roditelje i djelatnike škole.

Učenici će, zajedno sa svojim razrednicima, pogledati izložbu i birati najljepši plakat. Ovime nastavljamo jako dobru i uspješnu suradnju s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ.

 

 [više]

Kako razviti djetetovo samopouzdanje? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Grbavac, 17. 1. 2017. 15:40

Samopouzdanje je način na koji vrednujemo ono što činimo, ono što jesmo i rezultate koje postižemo.

Zdrav osjećaj samopouzdanja može se smatrati djetetovim štitom koji ga brani i čuva od različitih izazova s kojima se svakodnevno neminovno susreće. Čini se da djeca koja se doživljavaju pozitivno i koja se osjećaju dobro sama sa sobom lakše razrješavaju konflikte te lakše odolijevaju negativnim utjecajima i pritiscima, spremnija su na smijeh, više uživaju u životu, te su u svojoj osnovi optimističnija i realističnija.

Djeca s niskim samopouzdanjem konflikte često doživljavaju kao izvore frustracije i tjeskobe. Dijete koje o sebi ima nisko mišljenje može doživljavati velike teškoće u pronalasku rješenja za probleme s kojima se susreće.

 [više]

Dragi roditelji, grlite svoju djecu što češće i govorite im da ih volite!

Autor: Mia Grbavac, 12. 1. 2017. 09:53

Dragi roditelji, grlite svoju djecu što češće. Govorite im da ih volite, da vjerujete njima i u njih. Ne bojte se da ćete ih time razmaziti (razmaženost je kada umjesto njih radite njihove zadatke i obveze). Sasvim suprotno, mnoštvom zagrljaja i izraza ljubavi pomoći ćete im da odrastu u samopouzdane, sretne, samosvjesne i odgovorne osobe koje će biti u stanju donositi mudre i zrele odluke.

 [više]

Zašto je socijalna kompetencija djeteta važna i kako ju razvijati?

Autor: Mia Grbavac, 3. 11. 2016. 12:57

Stabilnost socijalne kompetencije doprinosi zdravom razvoju djece, izgradnji kvalitetnih odnosa s drugim ljudima i samim sobom.

 [više]

 Static HTML

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju