preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > O školi

 

Završila je nadogradnja i dogradnja 35 godina stare zgrade OŠ Strožanac u kojoj se prošle školske godine, zbog nedostatka prostora nastava odvijala u čak četiri smjene. Uz to, dva odjeljenja nastavu su pohađala u iznajmljenim prostorima u crkvi, koje je uredila Splitsko-dalmatinska županija. U njoj su učenici slušali i izborne predmete. Novu školsku godinu smo počeli u novoj školi. Sada imamo više prostora i nastava se odvija u dvije smjene.

Podstrana i njezina rivijera Strožanac, Grljevac, Sveti Martin i Mutogras nalazi se osam kilometara jugoistočno od grada Splita, uz Jadransku magistralu koja vodi prema Omišu.

Blizu Splita, i s prekrasnim panoramskim pogledom prema otoku Braču, ova naselja protežu se uz obalni pojas dug preko šest kilometara koji obiluje pješčanim plažama s bujnom mediteranskom vegetacijom i borovima.

Područje Općine Podstrana proteže se uz obalu bračkog kanala u pravcu sjeverozapad-jugoistok, od donjeg toka rijeke Žrnovnice na sjevero-zapadu do brežuljka Mutogras na jugoistoku, a širina mu je od grebena planine Perun do mora oko 2 km.

vijesti

Dan škole

Autor: Helena Bilić, 15. 2. 2013. 14:49

Dan škole je na dan kad se slavi Sv. Ante.

Sv. Ante se rodio god. 1195. na Veliku Gospu u Lisabonu. Roda je bio plemićkog, s mamine strane i kraljevskog. U 15. godini stupa u red sv. Augustina u samostanu blizu rodnog mjesta. Sam je zamolio poglavare da ga premjeste u neko zabitije mjesto gdje bi mu bilo lakše baviti se molitvom i naukom...

 [više]

Novouređena sportska dvorana

Autor: Helena Bilić, 22. 1. 2016. 12:08

Danas je dvorana zasjala i u novom ruhu otvorila svoja vrata.
Veselo i raspjevano bilo je u novouređenoj sportskoj dvorani koju koriste učenici Osnovne škole''Strožanac''.
Škola je uz svoja vlastita sredstva te pomoć Splitsko-dalmatinske županije i općine Podstrana uspjela renovirati školsku dvoranu staru 40 godina.
Zbog toga se ravnateljica škole Žana Prižmić zahvaljuje svima koji su pridonijeli našem veselju.
Danas je dvoranu blagoslovio župni svećenik don Ante Vranković.

Foto galerija.

 [više]

Postali smo GLOBE-škola!

Autor: Helena Bilić, 3. 3. 2015. 10:45

U programu GLOBE sudjeluje 24 000 škola u 111 država. Od ovoga mjeseca i mi smo jedna od njih!

GLOBE je program koji obuhvaća mjerenja stanja atmosfere, tla, vode, pokrova - sve u blizini škole tako da se uspoređuju rezultati iz raznih dijelova svijeta. Rezultate koriste učenici drugih GLOBE-škola, ali i cijeli svijet! Tako se mogu uočiti različite klime, promjena klime i druge pojave i procesi koje mogu koristiti i znanstvenicima.

Postati GLOBE škola znači da će se ime škole i osnovni podaci nalaziti na svjetskom popisu škola na GLOBE web stranici (www.globe.gov ), da će podaci ekoloških mjerenja, koje je škola unijela ulaziti u GLOBE bazu podataka i biti dostupni i vidljivi na Internetu u obliku numeričkih tablica, grafikona i zemljovida, odnosno da će se moći koristiti za izradu GLOBE prikaza i vizualizacija.

 [više]

ZAHVALA ZAJEDNICI ŠPORTOVA OPĆINE PODSTRANA

Autor: Helena Bilić, 4. 3. 2016. 12:24

Zajednica športskih udruga Općine Podstrana je osigurala vrijednu donaciju za učenike OŠ Strožanac. Donirali su koševe za novouređenu športsku dvoranu.

Ispred učenika i djelatnika OŠ Strožanac zahvaljujemo se Zajednici športova općine Podstrana na čelu s predsjednikom Antom Polićem i tajnikom Antom Milkovićem.

Ravnateljica:
Žana Prižmić

 [više]

Donacija školskoj knjižnici

Autor: Helena Bilić, 19. 11. 2015. 12:55

Učenici, nastavnici i roditelji čine školu koju volimo. Za uspješnu realizaciju ove formule neizostavna su sva tri njena faktora. Koliko roditelji svojom inicijativom i aktivnom uključenošću mogu doprinijeti raznolikosti sadržaja i aktivnosti za učenike, razvoju suradnje i povezivanju škole i okruženja, iznova je pokazala gospođa Tea Mišura, predsjednica Vijeća roditelja OŠ „Strožanac“, vrijednom donacijom knjiga, multimedijskih sadržaja i društvenih igara za školsku knjižnicu. Škola iskazuje gospođi Tei Mišuri veliku zahvalnost i potiče ostale roditelje da se prema svojim sklonostima uključe u osmišljavanje i provođenje slobodnih aktivnosti za učenike.

Ravnateljica
Žana Prižmić

 [više]

ZAHVALA ZAJEDNICI ŠPORTOVA OPĆINE PODSTRANA

Autor: Helena Bilić, 21. 10. 2015. 18:47

Zajednica športskih udruga Općine Podstrana je i za školsku godinu 2015./16. osigurala
vrijednu donaciju za učenike OŠ Strožanac, u skladu s njihovim mogućnostima donirali su športsku opremu u vidu košarkaških i nogometnih lopti za održavanje športskih aktivnosti.
Želimo zahvaliti tajniku Zajednice športskih udruga Anti Milkoviću i predsjedniku Zajednice Anti Poliću.

RAVNATELJICA:
Žana Prižmić, dipl.učit.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča
za učitelje
2018.
Sjednica UV


za roditelje
2016.
Raspored primanja roditelja
Raspored primanja roditelja za školsku godinu 2018./19.

Dokumenti
Školski projekti

Poveznice

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2010.

Ukupno: 667650
Ovaj mjesec: 5820
Danas: 161
 

San u kamenu


Samo sunce, sunce, sunce
i galebovi svrate u letu
u tvoj san
na kamenoj kosi Mosora.

O vjetrovi, vjetrovi, vjetrovi,
samo vjetrovi znaju toplinu tvojih obraza,
dah
i disanje trava u vrtačama.

Bure i kiše
pjevaju ti uspavanku
bure i kiše.

Samo sunce, sunce, sunce
i galebovi svrate u letu
u tvoj san
na kamenoj kosi Mosora.

Jure Kaštelan

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju