preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > Nastava  > Predmeti  > Biologija
vijesti

Čuvari prirode iz 6.c razreda

Autor: Helena Bilić, 11. 12. 2014. 08:32

Bliži se zima. Željeli smo nešto učiniti za ptice koje će ostati preko zime u našim krajevima. Nastavnica prirode gospođa Selak Nevenka predložila nam je da izradimo kućice za ptice i donesemo ih u školu.
Napravili smo sedam lijepih kućica. Otišli smo u školsko dvorište i dogovorili se gdje ćemo ih staviti. Pomogao nam je školski domar jer je našu nastavnicu bilo strah da ne bi pali. Ona i ne zna da smo mi kod kuće non-stop na stablima. Opraštamo joj jer se ona o nama brine. Dogovorili smo se da ćemo u kućice stavljati hranu zajedno s nastavnicom i usput malo očistiti okoliš škole. Unaprijed se radujemo zbog našeg izlaska iz učionice u školsko dvorište. 

 

 [više]

Međunarodni dan zaštite životinja

Autor: Helena Bilić, 2. 10. 2014. 12:23

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada s naglaskom na suživot ljudi i životinja i ulozi životinja u prirodi. Prvi je put taj dan obilježen 1931. tijekom konvencije ekologa u Firenci kako bi se upozorilo na ugroženost životinjskih vrsta, a prerastao je u događaj posvećen brizi za sve životinje.
Po podacima svjetskih organizacija, svaki dan izumre od 50 do 150 vrsta, a najistaknutije od onih koje se nalaze pred izumiranjem su morske kornjače, gorile, pande, slonovi, kitovi, tigrovi... Glavni uzrok ugroženosti životinjskih vrsta je  ponajprije čovjek. U svijetu je poznato oko 1,9 milijuna vrsta živih bića, a pretpostavlja se da ih je gotovo stotinu puta više.

 [više]

Šareno i mirisno na satu biologije

Autor: Helena Bilić, 17. 5. 2013. 11:26

Nikad mirisniji i šareniji kabinet biologije nije bio nego danas. Vrtovi i livade ušli su u razred. Radili smo praktične vježbe iz botanike – dijelovi cvijeta, oprašivanjei oplodnja.
Žamor, smijeh zbog nađenih  mravi u cvijeću pridonio je veseloj atmosferi. Jednom riječju sat je protekao ugodno i veselo. Fotogalerija.

Učenici 7.c razreda s nastavnicom biologije Nevenkom Selak

 

 [više]

 Static HTML

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju