preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > O školi  > Knjižnica

Djeca koja puno čitaju:

  • dobivaju poticaje za govorno i pismeno izražavanje
  • izgrađuju sustav vrijednosti za prepoznavanje kvalitetne literature
  • usvajaju etičke vrijednosti
  • stječu nova znanja i proširuju spoznaje
  • razvijaju sposobnost koncentracije, pažnje, pamćenja, mišljenja, logičkog zaključivanja
  • razvijaju kritičko mišljenje
  • razvijaju maštu
  • bogate rječnik, razvijaju senzibilitet za ljepotu jezika, upoznaju forme pismenog izražavanja
  • bogate svoje emocionalni svijet
  • zanimljivo i korisno provode svoje slobodno vrijeme

 


Radno vrijeme:

Ponedjeljak, utorak i petak od  8  do  14 sati.

Srijeda  i četvrtak od 14 do 20 sati.

Dnevni odmor kroz jutro od 10.30 do 11 sati, a poslijepodnevni od 17 do 17.30 sati.

 

Pogledajte online katalog>

vijesti

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića

Autor: Helena Bilić, 23. 2. 2015. 14:26

Moj razred i susjedni razred 3,e odlučili smo otići u Gradsku knjižnicu Marka Marulića na izvanučioničku nastavu. Autobus nas je čekao ispred škole. Ukrcali smo se i krenuli. Stigli smo ispred velike zgrade na kojoj je velikim, debelim slovima pisalo: Gradska knjižnica Marka Marulića. Ušli smo unutra.

U knjižnici nas je dočekala knjižničarka Helena. Sjeli smo na tapetić, stolice i u fotelje. Pogledali smo prezentaciju o šegrtu Hlapiću.
Saznali smo puno novih i nama nepoznatih stvari o Ivani Brlić Mažuranić. Razgovarali smo o tome što je knjižnica, koja je razlika između knjižnice i knjižare. Saznali smo koje knjige vole tinejdžeri. Nakon toga smo išli u razgledavanje. Prošli smo kroz sve odjele. Meni se iskreno najviše svidio dječji odjel. Nakon toga smo se vratili na dječji dio i uzeli knjge i slikovnice koje smo na brzinu pogledali.
Mislila sam da će ova izvanučionička nastava biti dosadna, no iznenadila sam se. Bilo je zanimljivo. Voljela bih se učlaniti u knjižnicu i jednog dana kada budem studentica ići tamo čitati i učiti.   Pogledajte prezentaciju

Rafaella Smolić 3.d

 [više]

Posjet gradskoj knjižnici Marka Marulića

Autor: Helena Bilić, 10. 11. 2014. 12:35

Učenici 5.a zajedno s učenicima 5.b, 3. studenog 2014. posjetili su gradsku knjižnicu  Marka Marulića. Kada smo ušli u  knjižnicu, dočekala nas je knjižničarka.Uvela nas je u dječji odjel. Udobno smo se smjestili i pogledali prezentaciju na power point-u. Saznali smo kako se ponašati u knjižnici, kako se učlaniti i kako pronaći knjigu na polici i posuditi je. Tada nam je gospođa Grozdana, voditeljica dječjeg odjela čitala prvu stranicu knjige Zaljubljen do ušiju poznatog suvremenog pisca Mira Gavrana.

 [više]

Nova knjiga u knjižnici

Autor: Helena Bilić, 30. 11. 2012. 09:01

„Cijeli niz Cankarevih crtica i novela zasniva se na motivu čežnje, a neke i na motivima straha, poniženja, grijeha, grižnje savjesti, patnje, prikraćenosti, snažne volje i moći, supatničke samilosti prema potlačenom „malom“ čovjeku, ali i gordosti osviještenoga, osamljenog pojedinca, borca za pravdu i pravičnost, vizionara novih obzorja. U pozadini svega stoji osjećaj ljubavi od koje Cankar nikada licemjerno ne bježi. Naprotiv, na njoj gradi cijeli svoj književni svijet i svjetonazor. Cankar je stoga, uz Prešerna, najveći slovenski književnik, prvi profesionalni slovenski pisac, stvaralac s kojim je slovenska književnost zaista postala moderna, postala istinska umjetnost riječi, temelj na kojem se moglo, i može, uspješno dalje stvarati.“

 Luko Paljetak

 [više]

28. listopada – Svjetski dan animiranoga filma

Autor: Davorka Radetić - Karadjole, 15. 11. 2012. 15:42

 

Projekcijom  filma „Duga“, autora Joška Marušića,  i izradom filmske knjižice,  animiranoga „filma“ bez filma i kamere, obilježili smo vrlo nam drag Dan animiranog filma. Družeći se u opuštenom ugođaju, rado smo se sjetili omiljenih crtića iz djetinjstva, i opet nasmijali. Bilo je zabavno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

Međunarodni dan bijeloga štapa

Autor: Davorka Radetić - Karadjole, 15. 11. 2012. 15:36

Dragi učenici, povodom obilježavanja Međunarodnoga dana bijeloga štapa, pozvani ste u školsku knjižnicu naučiti princip sustava brajice, pisma za slijepe, i prolistati i pokušati čitati knjigu tiskanu brajicom.

 [više]

 Knjige u elektronskom obliku

 

 

Pred vama je knjižica o sigurnijem korištenju računala na Internetu. Ona će vam pomoći boljem razumijevanju opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu, naučiti vas kako prepoznati prijevare, zaštititi vaše računalo i sačuvati vaše podatke od krađe ili gubitka.

 

 

 

Saznajte o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu te kako podesiti svoj profil na Fejsu tako da čuva privatnost.

 

 

 

Iz sadržaja:


"Ne postoje alkoholna pića koja nisu štetna, a stupanj njihove štetnosti ovisi o količini i koncentraciji alkohola koji sadrže.."

 

 

 

Iz sadržaja:

"Početkom dvadesetog stoljeća počela su prva znanstvena istraživanja o štetnosti duhana na ljudsko zdravlje, gospodarstvo i države u cjelini, te time počinje drugo (znanstveno) razdoblje s obzirom na stav prema pušenju duhana."

 

 

 

Iz sadržaja:

"Reći istinu o drogama ne znači zagovarati drogiranje, nego upravo suprotno - znači informirati mlade da jedan kratki trenutak mogućeg «užitka» nije vrijedan rizika kojem ih izlaže, jer ih može odvesti na put bolesti, propadanja i teške muke. "

 

 

Iz sadržaja:

"Važan iskorak su nacionalni kurikulum i školski kurikulum koji se temelje na kompetencijama učenika, umjesto na sadržaju, koji unose transparentniji rad u realizaciji odgojno-obrazovnih vrijednosti i ciljeva, ..."

 

 

 

Iz sadržaja:

"Državnim pedagoškim standardima utvrđeni su optimalni prostorni, kadrovski, zdravstveni, tehnički, informatički i drugi normativi koji služe kao putokaz za osiguravanje ujednačenih uvjeta rada u odgojno-obrazovnim ustanovama"


Oglasna ploča
za učitelje
2018.
Sjednica UV


za roditelje
2016.
Raspored primanja roditelja
Raspored primanja roditelja za školsku godinu 2018./19.

Dokumenti
Školski projekti

Poveznice

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2010.

Ukupno: 667685
Ovaj mjesec: 5855
Danas: 196
 

Kako živi Antun Tun

U desetom selu
Živi Antuntun.
U njega je malko
Neobičan um.

On posao svaki
Na svoj naćin radi:
Jaja za leženje
On u vrtu sadi.

Kad se jako smrači,
On mrak grabi loncem.
Razlupano jaje
On zašiva koncem.

Da l' je jelo slano,
On to uhom sluša.
A ribu da pjeva
Naučiti kuša.

Na livadu tjera
Bicikl da pase.
Da mu miše lovi,
On zatvori prase.

Guske sijenom hrani,
Snijegom soli ovce.
A nasadi kvočku
Da mu leže novce.
Kad kroz žito ide
On sjeda u čun.
Sasvim na svoj način
Živi Antutun.

Grigor Vitez

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju