preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > Nastava  > Predmeti  > Tehnički
 

Slikovni rezultat za robotika

 

Robotika      

Modelarstvo

 

                                                                                                                            

 


vijesti

Micro:bit i STEM revolucija u našoj školi

Autor: Helena Bilić, 5. 4. 2017. 09:12

I naša škola je prepoznala projekt i inicijativu Croatian Makersa te se uključila u stvaranje digitalnih tehnologija i pismenosti. Projekt Croatian Makers je zasnovan od strane udruge IRIM i gospodina Nenada Bakića čija je ideja da se STEM tehnologije uvedu u što većem broju u škole te je donirao svim školama koje su se uključile Micro:bit opremu. BBC Micro:bit je uzbudljiva tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri sa ciljom popularizacije i razvoja robotike u školama. Micro:bit učenike na lagan i zabavan način uvodi u svijet robotike i automatike. Projekt u našoj školi vodi profesor Jozo Pivac koji je istovremeno i ambasador Croatian Makersa za splitsku regiju te svi učenici koji se žele uključiti u aktivnosti projekta mogu se prijaviti.

Više o projektu pogledajte na službenim stranicama:

http://croatianmakers.hr/hr/stem-revolucija/

http://izradi.croatianmakers.hr/bbc-microbit/

 [više]

1. Kolo Croatian Makers robotičke lige

Autor: Jozo Pivac, 6. 5. 2016. 15:15

U utorak 03. svibnja je održano prvo kolo Croatian Makers lige na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Split. Domaćin kola je bila „Udruga za tehničku kulturu „Inovatic“. Na natjecanju je sudjelovalo 70 učenika iz naše županije gdje su sastavljali funkcionalnog robota kojeg su programirali pomoću računala da prati zadanu crtu. Iz naše škole je na natjecanju sudjelovao Andrija Lerner (8.c) sa mentorom Jozom Pivac i ostvario izvrsne rezultate za prvo kolo natjecanja. Više o ovome pogledajte na croatianmakers.com i fejs stranici Udruga za tehničku kulturu „Inovatic“.

 [više]

Održano 1. kolo Modelarske lige županijskog natjecanja iz Modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina

Autor: Helena Bilić, 22. 12. 2015. 17:33

Dana 15.12.2015. g. održano je prvo kolo Modelarske lige u osnovnoj školi „Žrnovnica“.
Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa odnosno 34 učenika što je dosad najveći broj ekipa splitsko-dalmatinske županije na ovakvom natjecanju. Fotografije.

Osnovna škola „Žrnovnica“ kao domaćin natjecanja te mentor Jozo Pivac, prof. pobrinili su se za organizaciju održane lige te da natjecanje prođe u ugodnoj i radnoj atmosferi.
Učenici su izrađivali božićne jaslice od drva te s obzirom na blagdanske dane i raspoloženje mogli su ponijeti doma i u svoje škole jaslice da upotpune božićna drvca.

Iz naše škole na natjecanju Modelarske lige sudjelovali su učenici 7.a razreda.

 [više]

4. Sajama sportova, tehničke kulture i vanškolskih aktivnosti

Autor: Helena Bilić, 16. 9. 2015. 10:07

Ovu subotu 12.09. održan je 4. Sajam sportova, tehničke kulture I vanškolskih aktivnosti u prostorijama trgovačkog centra Joker. Učenici naše škole pozvani su da sudjeluju i pokažu svoje znanje i umijeće u najmodernijim tehničkim disciplinama modelarstva, raketnog modelarstva, robotike i Roboalke.

 
 [više]

Festival tehnike

Autor: Helena Bilić, 21. 5. 2015. 16:30

8. svibnja 2015. godine na Rivi u Splitu održan je Festival tehnike na kojem su sudjelovale i učenice naše škole. Na temu obrade papira, učenice  uz pomoć mentorice Srđane Kuzmanić, izrađivale su raznobojne uratke (jabuke, kruške, ribe i njima omiljenu hobotnicu) kojima su privukle pozornost mnogih prolaznika. Bilo je to popodne ispunjeno znanjem i zabavom!
Foto

 [više]

Završnica Županijske Modelarske lige

Autor: Helena Bilić, 12. 5. 2015. 10:55

  Zajednica tehničke kulture grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije povodom 67 godina postojanja, organizirala je Festival tehničke kulture.

Festival se održao 8. svibnja 2015. na splitskoj Rivi, a u sklopu festivala održano je i zadnje kolo modelarske lige gdje su sudjelovali naši učenici i nastavnik Jozo Pivac ostvarivši izvrsne rezultate te predstavili našu školu i Klub mladih tehničara "Strožanac" u punom sjaju. Ekipa mladih modelara ostvarili su pvo mjestu u završnom kolu  modelarske lige i osvojili naslov prvakinja u našoj županiji. Također učenice su pozvane na veliku završnicu,  državno natjecanje iz modelarske lige u Kraljevicu 30. i 31. svibnja. 2015. g.

 [više]

Državni skup: Dani tehničke kulture

Autor: Helena Bilić, 14. 1. 2015. 09:00

U periodu od 07.01. 2015 do 09.01.2015 u hotelu Medena i u o. š. Seget Donji je održan državni skup učitelja tehničke kulture na području Republike Hrvatske. Iz naše škole su pozvani kao predavači nastavnici iz tehničke kulture Srđana Kuzmanić (savjetnica) i Jozo Pivac u cilju da kroz svoje radionice učitelje tehničke kulture informiraju o programima rada školskog kluba mladih tehničara „Strožanac“, da ih upoznaju sa novim alatima i strategijama s ciljem jačanja osobnih i profesionalnih kompetencija te korištenje novih tehnologija u nastavi. 
Pogledajte što smo radili.

 [više]

PRVO KOLO MODELARSKE LIGE

Autor: Helena Bilić, 11. 12. 2014. 13:01

Naša škola je sudjelovala na  prvom kolu županijskog natjecanja Modelarske lige za Splitsko-dalmatinsku županiju koje se održalo u OŠ Mejaši.  Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa, odnosno 28 učenika. Učenici su u 3 puna sata izrađivali kućicu. Svi sudionici uz ugodno druženje i timski rad pokazali su svoju kreativnost, inovativnost te želju za razvojem tehničkih znanja i vještina. Iz naše škole sudjelovalo je dvanaest učenika. Učenice Nikolina P.i Silvija  T. iz 6.e razreda su osvojile prvo mjesto. Također naš izvrstan dvojac Leo R. i Mate G. su zahvaljujući  svojim vještinama i inovacijama u radu osvojili prvo mjesto u svom uzrastu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

TREĆI SAJAM SPORTOVA I TEHNIČKE KULTURE

Autor: Helena Bilić, 22. 9. 2014. 16:45

U subotu 13. i nedjelju 14. rujna u TC Joker se održao Treći sajam sportova, tehničke kulture i vanškolskih aktivnosti na kojem je sudjelovala i naša škola. Učenici naše škole su sudjelovali u radionici modelarstva gdje su izrađivali drvenu kućicu za ptice.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju