preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > Nastava  > Predmeti  > Tjelesni
vijesti

PONAŠANJE UČENIKA I UČENICA NA NASTAVI TZK –a U ŠPORTSKOJ DVORANI OŠ „ Strožanac Podstrana “

Autor: Ines Kliškinić, 5. 9. 2013. 10:04

Radi očuvanja i unapređivanja zdravlja svih korisnika športske dvorane (učenici djelatnici i drugi korisnici dvorane) te preventivnog sprečavanja moguće zaraze, učenici bi trebali imati čistu sportsku odjeću i obuću:

  1. jednobojne majice ( bijela, plava, itd…)
  2. tenisice, športske papučice…ČISTE
  3. Isto tako, trebali bi biti odjeveni i obučeni tako da njihova odjeća i obuća ne može izazivati samoozljeđivanje ili ozljeđivanje nekog drugog sudionika nastavnog procesa (preširoke majice, odvezana kosa, odvezane športske tenisice itd.
  4. Učenici na sebi i kod sebe ne smiju imati predmete kojim mogu ozlijediti sebe ili druge učenike (sat, nakit, piercing ili duge nokte na rukama).
  5. Zabranjeno je korištenje mobitela na nastavi.
  6. STROGO je zabranjeno žvakanje žvakaće gume na nastavi.
  7. STROGO je zabranjeno ulaženje u športsku dvoranu bez nazočnosti i odobrenja nastavnika.
  8. Molim Vas ako unosite nepotrebne rekvizite na nastavu TZK-e (mobitele,satove,narukvice,lančiće i dr.) snosite sami odgovornost za njih jer učitelj nije dužan odgovarati za iste.
  9. Učenici koji imaju zdravstvenih problema, molimo na vrijeme dostaviti potrebnu dokumentaciju (ili se usmeno javiti). Za djelomično ili potpuno oslobađanje od TZK-a zadužena je školska liječnica dr. Marija Šonjić (tel. 456-166) –ambulanta Mertojak.
 [više]

BADMINTON

Autor: Helena Bilić, 25. 4. 2018. 22:05

Županijsko natjecanje osnovnih škola u BADMINTONU za dječake i djevojčice održano je u OŠ Visoka u Splitu, dana 21. veljače 2018. (srijeda).
Sudjelovali su slijedeći učenici: Ivan Zvonimir Radoš 8.d, Ante Rešetar 8.c, Petar Krešo 8.c, Bruno Bešlić 8.c, Paul Floigl 8.c i Miro Petričević 8.c.

Županijsko natjecanje badminton, muški ekipno osvojili drugo 2. MJESTO BADMINTON (m) - EKIPNO 

I. Kliškinić 

 [više]

Odbojka

Autor: Ines Kliškinić, 23. 2. 2017. 17:18


Natjecanje u odbojci za učenike održano subota, 18.02.2017.g. S.C.Poljud. 

Za učenike je održano polufinale i finale. Sudjelovali sljedeći učenici: Luka Jukić 8.a, Luka Šimić 8.a, Ivan Vuletić 8.b, Ivo Kolobarić 8.b, Tomislav Mihael Buljan 8.b, Luka Roso 8.c, Ivan Bartulović, 8.c, Ante Šarić 8. c, Tomislav Kovač 8.b, Mario Jovanović 8.b.

Osvojeno je prvo (1.) mjesto odbojka- muški. 

I. Kliškinić 

 [više]

GRADSKO NATJECANJE IZ KOŠARKE ZA 7. I 8. RAZREDE

Autor: ENES BULJAN, 13. 12. 2016. 12:18

Natjecanje učenika  osnovnih škola Splita u košarci ( učenici-učenice) za školsku godinu 2016./17. održano je u dvorani OŠ "Trstenik".Rukovoditelj natjecanja bio je g.Damir Pivčević i prof.Robert Jelaska.

Čestitamo učenicima OŠ «Strožanac» iz Podstrane na osvojenom 1. mjestu na gradskom natjecanju u muškoj konkurenciji, a curama na osvojenom 3.mjestu.

 [više]

EKIPNO NATJECANJE U ATLETICI

Autor: Helena Bilić, 23. 5. 2016. 16:51

Izvrstan uspjeh na županijskom natjecanju iz atletike u kategoriji dječaka i djevojčica 5.i 6. razreda, ostvarili su učenici i učenice naše škole (ŠSD Mislav) u različitim disciplinama. Natjecanje je bilo raspoređeno tijekom jednog dana, u svim disciplinama.

Nakon svih disciplina i ukupno zbrojenih bodova, učenici i učenice naše škole ekipno su osvojili 2. mjesto, a pehari su zasluženo otišli u Podstaranu. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i velikom uspjehu. Bravo!! Foto.

 [više]

Poluzavršno natjecanje skupine JUG u muškoj košarci

Autor: Helena Bilić, 23. 5. 2016. 16:41

Učenici OŠ Strožanac su osvojili  2. mjesto na poluzavršnom  natjecanju  ŠŠD osnovnih škola za skupinu Jug košarka do VI. razreda.
2. svibnja 2016. u Zadru, u sportskoj dvorani Krešimira Čosića (SC Višnjik), održano je poluzavršno natjecanje skupine JUG u muškoj košarci za dječake do VI razreda. Nastupile su najbolje ekipe iz četiri dalmatinske županije i to: OŠ Šime Budinić iz Zadra, OŠ Marin Držić Dubrovnik, OŠ «Zrinski Frankopan « Otočac  te ekipa naše škole. U polufinalnim ogledima prvo su odmjerili snage učenici iz OŠ «Zrinski Frankopan «Otočac i OŠ Strožanac, a potom Zadrani i Dubrovčani. U prvom polufinalu pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa iz Podstrane i to rezultatom 31:19 , a u drugom polufinalu uvjerljivo su slavili domaćini. 

Igralo se tvrdo i borbeno finale između učenika OŠ Strožanac i učenika OŠ Šime Budinića iz Zadra.Domaćini su bili motivirani i čvrsto su krenili u utakmicu,  poveli su i vodstvo nisu ispustili do kraja utakmice. Učenici OŠ Strožanac su osvojili u jakoj konkurenciji odlično 2. mjesto na poludržavnom (međužupanijskom) natjecanju i svi mogu biti sretni i ponosni na naše mlade košarkaše.

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KOŠARKE ZA 5. I 6. RAZREDE

Autor: Helena Bilić, 5. 5. 2016. 10:49

U Dugopolju 02.05.2016 u sportskoj dvorani osnovne škole održano je županijsko natjecanje iz košarke za učenike i učenice osnovnih škola (5. i 6. razrede).

Igralo se tvrdo i borbeno finale između učenika OŠ Strožanac i učenika  OŠ «Kraljice Jelene» Solin. Utakmica je  bila malo neizvjesna prve dvije četvrtine, a treću četvrtine dečki iz OŠ Strožanac su uvjerljivo igrali i poveli.

Rezultat je na  kraju utakmice bio 26:14 za učenike iz Podstrane, zaslužena  pobjeda, veliko slavlje je počelo i prije same dodjele pehara i medalja.

Učenici OŠ Strožanac su sa ovom pobjedom izborili plasman na poludržavno natjecanje (međužupanijsko) koje će se održati za nekoliko tjedana u Zadru.

Učenice se nisu uspjele plasirati u finale, bolje su bile učenice iz OŠ Ravne njive.

 [više]

Prvi u odbojci

Autor: Helena Bilić, 19. 2. 2016. 09:35

Naši momci su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu Spinuta 25:21  Pogledajte.

Čestitamo pobjednicima!

U isčekivanju smo termina za županijsko natjecanje.


Županijsko natjecanje osnovnih škola u ODBOJCI za učenike i učenice, održano je u OŠ prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom, dana 15.03.2016.
Osvojeno drugo 2. MJESTO (O) - m 
I. Kliškinić 

 [više]

Odbojka

Autor: Helena Bilić, 11. 1. 2016. 14:18

Natjecanje u odbojci za učenice osnovnih škola Splita započinje u subotu, 16. 01. 2016. te će trajati 5 tjedana. Utakmice će se odigravati u dvorani Š.C. „POLJUD“.
Prva utakmica je u subotu , 16. 01. 2016. U 8.20 sati igraju BOL - STROŽANAC  (žene).

Natjecanje u odbojci za učenike osnovnih škola Splita započinje u subotu, 16. 01. 2016.  Utakmice će se odigravati u dvorani  O. Š. „KMAN-KOCUNAR“ .
Prva utakmica je u subotu , 16. 01. 2016. U 9.50 sati igraju KMAN-KOCUNAR - STROŽANAC  (muškarci).

 [više]

Drugo mjesto u badmintonu

Autor: Helena Bilić, 21. 12. 2015. 11:08

Natjecanje u badmintonu za učenike i učenice OŠ grada Splita održano 26.11.2015. g . u sportskoj dvorani OŠ " Visoka " .
Osvojeno drugo 2. mjesto - EKIPNO MUŠKI
Osvojeno četvrto mjesto - EKIPNO ŽENE

I. Kliškinić 

 [više]

Rolo-biciklijada 2015.

Autor: Helena Bilić, 28. 5. 2015. 12:24

Dana 25. svibnja 2015. s početkom u 10.30 sati u Osnovnoj školi u Strožancu održala se rolo-biciklijada. Nakon pokazivanja svojih brojnih vještina prkošenja gravitaciji i osvajanja mnogih poklika i podrške iz publike, sudionici su postigli sljedeće rezultate u svojim kategorijama.....
Foto

 [više]

MARJANSKA ŠTAFETA

Autor: ENES BULJAN, 27. 5. 2015. 13:57

U ovogodišnjoj tradicionalnoj Marjanskoj štafet, koja je u utorak održana po 68. put,,drugo mjesto osvojili su učenici OŠ Strožanac i ostvarili do sada najbolji uspjeh na ovom natjecanju.
Što se tiče učenica,ostvarile su vrlo dobar rezultat i na kraja osvojile 11.mjesto.
Štafeta, koju organizira Savez školskih športskih društava grada Splita, već se uobičajeno trči oko Marjana - od Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika do Spinutskih vrata, a dužina rute je otprilike šest kilometara.....
Foto 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ ROLANJA

Autor: ENES BULJAN, 27. 5. 2015. 13:34

Učenici OŠ“Strožanac“ iz Podstrane su ostvarili odličan uspjeh na  natjecanju  Državnog  finala Rolerske Lige Osnovnih škola Hrvatske koje  se održavalo na Kartodromu Špansko u Zagrebu 24.05.2015.

Prvo što treba izdvojiti i naglasiti je odlična atmosfera koja je obilježila ovo natjecanje na kojem je nastupilo čak 8 naših učenika i  osvojene 3 medalje.....
Foto

 [više]

Učenici OŠ Strožanac su prvaci poluzavršnog natjecanja ŠŠD osnovnih škola za skupinu Jug košarka do VI. razreda

Autor: Helena Bilić, 19. 5. 2015. 14:19

14. svibnja 2015. u Dubrovniku u sportskoj dvorani OŠ Marin Držić održano je poluzavršno natjecanje skupine JUG u muškoj košarci za dječake do VI razreda. Nastupile su najbolje ekipe iz četiri dalmatinske županije i to: OŠ Smiljevac iz Zadra, OŠ Marin Držić Dubrovnik, OŠ Otočac te ekipa naše škole.
U polufinalnim ogledima prvo su odmjerili snage učenici iz OŠ Otočac i Dubrovčani, a potom Zadrani s našom škola. U prvom polufinalu pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa iz Dubrovnika, a u drugom polufinalu rezultatom 37:30  pobijedili su učenici  iz Podstrane.

U finalnom susretu uvjerljivu pobjedu odnijela je ekipa naše škole protiv motiviranih domaćina rezultatom 40:18.  Foto
 

 [više]

NOGOMET 2014./2015. NASTAVNICI (DJELATNICI) ŠKOLE-UČENICI Vijest ima dokument u privitku

Autor: ENES BULJAN, 11. 5. 2015. 09:06

Odigrala  se revijalna malonogometna utakmica između učenika i nastavnika OŠ Strožanac. Velik broj učenika, odlična atmosfera i sportsko navijanje pokazalo je sportski duh.

Utakmica je na kraju završila u korist učenika nakon produžetaka i penala 3 : 2. Nastavnici tj. djelatnici su  vodili uvjerljivo tijekom utakmice s 0 : 2. Odlučujući penal za učenike postigao je i najbolji pojedinac susreta Renato Marić Banje, također su se istakli učenik Frane Barbić (crveni karton), nastavnik Mijo Dropuljić (žuti karton) te nastavnik Jerko Veža (dvije asistencije).

Nadamo se da će ovakvih susreta biti još i moramo pohvaliti sve sudionike na lijepoj atmosferi, prijateljskom ozračju, izvrsnom suđenju i fair play.

Momčadi i fotografije

 [više]

KOŠARKE ZA 5. I 6. RAZREDE

Autor: ENES BULJAN, 5. 5. 2015. 17:37

U Dugopolju, 29.04. 2015. u sportskoj dvorani osnovne škole održano je županijsko natjecanje iz košarke za učenike i učenice osnovnih škola za 5. i 6. razrede.

Učenice se nisu uspjele plasirati u finale. Bolje su bile učenice iz OŠ Ravne njive.

Učenici su uvjeljivo, za plasman u finale, pobijedili OŠ Bol, a u finalu ih je čekala ekipa OŠ Dugopolje.

Igralo se tvrdo i borbeno finale između učenika OŠ Strožanac i učenika OŠ Dugopolje.Utakmica je  bila malo neizvjesna iako su u prve tri četvrtine dečki iz OŠ Strožanac uvjerljivo vodili. Pogledajte fotografije.

Rezultat je na  kraju utakmice bio 28:17 za učenike iz Podstrane, zaslužena  pobjeda, veliko slavlje je počelo i prije same dodjele pehara i medalja.

Učenici OŠ Strožanac su sa ovom pobjedom izborili plasman na poludržavno natjecanje (međužupanijsko) koje će se održati za nekoliko tjedana u Dubrovniku.

 [više]

Izvrstan uspjeh naših učenika na gradskom natjecanju iz atletike

Autor: ENES BULJAN, 10. 4. 2015. 09:49

Izvrstan uspjeh na gradskom natjecanju iz atletike u kategoriji dječaka 8. razreda, ostvarili su učenici naše škole (ŠSD Mislav) u različitim disciplinama. Nakon svih disciplina i ukupno zbrojenih bodova, učenici naše škole ekipno su osvojili 4. mjesto,a pehar je «pobjegao» samo za jedan bod. Čestitam svim učenicima na sudjelovanju i velikoj volji za uspjehom, koju su pokazali tijekom samoga natjecanja. Posebno čestitam učenicima na osvojenim i zasluženim medaljama,  i načinu na koji su prezentirali našu školu! Bravo!

Pogledajte fotografije.

 [više]

ROLOBICIKLIJADA

Autor: ENES BULJAN, 28. 5. 2014. 17:17

Dana  23.05. 2014. u 12.00 sati na inicijativu Vijeća roditelja i uz podršku Općine Podstrana i djelatnika OŠ Strožanac na školskom igralištu već četvrtu godinu održana je akcija pod nazivom “Rolo-biciklijada”. Cilj je bio usavršavanje prometne kulture te upoznavanje djece s opasnostima u prometu kojima su svakodnevno izložena. Foto

Pripadnici Prometne policije Split i DVD-a Podstrana pokazali su učenicima na koji način treba djelovati u kriznim situacijama. Ekipa Crvenog križa O.Š. Strožanac prikazale su vježbu u pružanju prve pomoći unesrećenima, posebno treba istaknuti da je u pružanju prve pomoći najvažnije spasiti nečiji život, pružiti brzu i na pravilan način prvu pomoć.

 [više]

Državno prvenstvu u plivanju

Autor: Helena Bilić, 3. 4. 2014. 11:53

Na Hrvatskom državnom prvenstvu u plivanju, održanom ovog vikenda u Splitu, Ivana se okitila s tri medalje.
Zlato u disciplini delfin na 200 m, broncu na 100 m, također u delfin disciplini i broncu na 100 m slobodno. Bravo Ivana!

 [više]

Županijsko natjecanje osnovnih škola u košarci za dječake i djevojčice

Autor: Helena Bilić, 2. 4. 2014. 14:08

 
Obavještavamo Vas da se županijsko natjecanje u košarci za dječake i djevojčice za osnovne škole  održalo u OŠ Dugopolje u Dugopolju, dana 06. ožujka 2014.
Učenice OŠ Strožanac su ostvarile odličan uspjeh, nakon što su po treći put osvojile prvo mjesto na gradskom natjecanju na području grada Splita možemo biti ponosni na osvojenom drugom mjestu u županiji.
 
UKUPNI  POREDAK:
1. OŠ Dugopolje, Dugopolje
2. OŠ Strožanac, Podstrana
3. OŠ Stjepan Radić, Imotski
 [više]

XVIII GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: Helena Bilić, 19. 3. 2014. 15:17

U Osnovnoj školi Visoka, u subotu 15. ožujka, održano je 18. po redu Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su 22 ekipe (12 ekipa iz osnovnih škola, te 10 ekipa iz  srednjih škola ) pokazale svoje znanje o Međunarodnom pokretu  Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanje i vještine pružanja prve pomoći.

ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA UČESNIKA XVIII GRADSKOG NATJECANJA MLADIH HRVATSKOG CRVENO KRIŽA ( fotograf Vjeko Aljinović)

 [više]

Županijsko natjecanje osnovnih škola u košarci za dječake i djevojčice

Autor: Helena Bilić, 4. 3. 2014. 10:58

Obavještavamo Vas da se će županijsko natjecanje za osnovne škole  održati u OŠ Dugopolje u Dugopolju, dana 06. ožujka 2014.

Učenici i učenice  OŠ Strožanac su ostvarile do sada jedinstveni  uspjeh, nakon što su osvojili prva mjesta na gradskom natjecanju na području grada Splita pokušati će izboriti plasman na međužupanijsko natjecanje.

Pobjedom na gradskom natjecanju u košarci (08. 12.), naša muška košarkaška ekipa prvi puta u povijesti škole plasirala se na županijsko natjecanje u muškoj košarci. Uspjeh košarkaša ujedno je i prvi plasman dječaka na županijsko natjecanje u ovoj školskoj godini.

Igrači kažu da čestitke učitelja, školskih kolega i ravnateljice neće nikad zaboraviti.

Najteža utakmica je naravno bila očekivano u finalu protiv OŠ Trstenik.Nakon uvjerljivog vodstva nakon prve dvije četvrtine učenici OŠ Trstenik u nastavku utakmice posustaju, na terenu kao da je postojala samo ekipa OŠ Strožanac, a utakmica je na kraju odlučena u produžecima 34:32.

Konačna pobjeda OŠ Strožanac je zaslužena i izborili su plasman na županijsko natjecanje.

REZULTATI POLUFINALA : Subota ,08.12.2014 (Dvorana OŠ Kman-Kocunar)

TRSTENIK-PUJANKE       29:25

STROŽANAC-SPLIT  3    42:30

ZA 1. MJESTO:

STROŽANAC – TRSTENIK    34:32

 [više]

66. MARJANSKA ŠTAFETA 2013

Autor: ENES BULJAN, 22. 5. 2013. 10:25

Savez školskih športskih društava grada Splita je u četvrtak,  09. svibnja, s početkom u 12. 00 sati  organizirala 66. marjansku štafetu.
Utrka se odvijala na Marjanu, start je bio pokraj Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika, a trčalo se Šetalištem Ivana Meštrovića, do Instituta, sjevernom stranom Marjana, do cilja na sjevernim Marjanskim vratima na Spinutu.
OŠ Strožanac je nastupila pod rednim brojem  24 i zauzela visoko 8. mjesto od prijavljenih 28 škola.
 [više]

SLOBODNE AKTIVNOSTI: NOGOMET ( UČENICI ) 2011 / 2012 ŠKOLSKO NATJECANJE VI. i VII. RAZREDI

Autor: ENES BULJAN, 4. 11. 2011. 08:12

Pogledajte slike s natjecanja

 

 [više]

Mladi košarkaši

Autor: ENES BULJAN, 14. 6. 2011. 12:09

 

Dobar uspjeh postigli su učenici OŠ  „Strožanac“ mladi košarkaši osvojivši četvrto mjesto na nedavno održanom prvenstvu osnovnih škola.

Moramo reći da i usprkos slabim uvjetima rada uz veliku dozu entuzijazma, podrške roditelja, ravnateljice i stručnog vodstva možemo postići odlične rezultate. 

 

 [više]

 KOSARKA <3
                                                         
  

CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju