preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > Obavijest
Vijesti

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Mia Grbavac, 25. 2. 2017.

U sklopu Tjedna psihologije, naša škola obilježila je, 22. 02. 2017., Dan ružičastih majica koji je i ujedno Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici i djelatnici škole, oblačenjem ružičaste majice, zajedno su rekli STOP nasilju i obojili na jedan dan školu u ružičasto. Okupili su se ispred škole i zajedno stvorili milenijsku fotografiju koja najbolje prikazuje kako su se dobro zabavljali (Foto: Mario Tandara).

Ova aktivnost proširila je veliki val pozitivne energije među djelatnicima, djecom i cijelom školom što je još jednom potvrdilo da djecu trebamo učiti primjerom ponašanja odraslih.

U ovoj školskoj godini, na razini svih razreda, pokrenut je projekt „Reci i ti STOP nasilju“ u sklopu kojeg razrednici tijekom cijele školske godine na satu razrednika održavaju edukativne radionice za djecu s ciljem prevencije i smanjenja nasilja među učenicima u školi te aktivnog uključivanja učenika u rješavanje problema vršnjačkog nasilja. Obilježavanje Dana ružičastih majica samo je zaokružilo cijelu priču. Aktivnosti je organizirala i vodila Mia Grbavac, školska psihologinja.

Ponosni smo na naše učenike, nastavnike, stručnu službu i ravnateljicu koji svojim neprestanim djelovanjem sudjeluju u aktivnoj borbi protiv nasilja u školi.
CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju