preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > Obavijest
Vijesti

10. tjedan psihologije obilježava se i u našoj školi

Autor: Mia Grbavac, 20. 2. 2017.

U cijeloj se Hrvatskoj, od 20. 02. 2017. do 26. 02. 2017., održava 10. Tjedan psihologije, a ove godine obilježit će se nizom aktivnosti i u našoj školi.

Tijekom cijelog tjedna (20. 02. 2017. – 24. 02. 2017.) u školskom atriju biti će predstavljena izložba „Plakati za dušu“ s vizualnim porukama vezanim za mentalno zdravlje. Plakati su nastali s ciljem zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja djece i mladih. Izložba je otvorena za sve učenike, roditelje i djelatnike škole. Učenici će, zajedno sa svojim...

 razrednicima, pogledati izložbu i birati najljepši plakat. Ovime nastavljamo jako dobru i uspješnu suradnju s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ.

Dana 22. 02. 2017. obilježavamo Dan ružičastih majica. Dan ružičastih majica se obilježava svake godine, zadnju srijedu u veljači, s ciljem podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja. Ove godine je Hrvatski sabor izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U ovu aktivnost nastojat ćemo uključiti sve učenike i djelatnike škole te ćemo zajedno stvoriti milenijsku fotografiju.

Unutar ovog tjedna planirano je i predavanje za nastavnike pod nazivom "Nastavnički stres i sagorijevanje na poslu" u kojem će biti prikazani rezultati istraživanja provedenog u školi i dane smjernice i savjeti za smanjenje stresa. Datum predavanja je iz organizacijskih razloga pomaknut na 07. 03. 2017. godine.

Navedene aktivnosti postale su i dio službenog programa 10. Tjedna psihologije Društva psihologa u Splitu.

Aktivnosti organizira i provodi Mia Grbavac, školska psihologinja.
CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju