preskoči na sadržaj

Osnovna škola Strožanac

 > Obavijest
vijesti

Projekt nabave školskih udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovnih škola

Autor: Helena Bilić, 8. 8. 2017. 09:25

Svim učenicima prvih razreda na području Splitsko - dalmatinske Županije osigurati će se besplatni udžbenici i radne bilježnice.
Definirana je cijena kompleta udžbenika i radnih bilježnica za pojedinog učenika. Navedeni iznosi biti će naknadno refundiran roditeljima, uključujući i one roditelje koji su knjige već nabavili. ( Roditelji sami kupuju knjige, a novac će dobiti u rujnu.)
Sredstva će biti isplaćena školama nakon Rebalansa u mjesecu rujnu te će roditelji dobiti pomoć od Županije u iznosu cijene osnovnog udžbeničkog kompleta za pojedinu školu.

 [više]

Obavijest budućim srednjoškolcima

Autor: Helena Bilić, 5. 7. 2017. 17:15

Potpisivanje prijavnica je u školi u utorak, 11. srpnja 2017. u vremenu od 9:00 do 10:30 sati. Potpisivanju prijavnica nazoče razrednik, učenik i jedan roditelj. 

 [više]

RASPORED PRIJEVOZA ZA PODJELU SVJEDODŽBI

Autor: Helena Bilić, 16. 6. 2017. 11:38

26.lipnja - ponedjeljak
Podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda

Dovoz
U 9:30 sati - Mutogras - škola - 1 autobus
u 9:30 sati - Gornja Podstrana - škola - 1 autobus

Odvoz
U 10:45 sati - škola - Mutogras - 1 autobus
U 10:45 sati- škola - Gornja Podstrana - 1 autobus

30. lipnja - petak
Podjela svjedodžbi učenicima od 1. do 7. razreda

Dovoz-smjena A
U 8:30 sati - Mutogras - škola - 2 autobus
u 8:30 sati - Gornja Podstrana - škola - 1 autobus

Dovoz-smjena B
U 9
:40 sati - Mutogras - škola - 2 autobus
u 9:40 sati - Gornja Podstrana - škola - 1 autobus

Odvoz - A smjena
U 9:30 sati - škola - Mutogras - 2 autobus
U  9:30 sati- škola - Gornja Podstrana - 1 autobus

Odvoz -B  smjena

U 10:30 sati - škola - Mutogras - 2 autobus
U  10:30 sati- škola - Gornja Podstrana - 1 autobus

 [više]

RASPORED PRIJEVOZA ZA DOPUNSKU NASTAVAVU

Autor: Helena Bilić, 19. 6. 2017. 11:24

Od 20. do 28. lipnja

Dovoz:
Mutogras - škola 7:30 sati

Odvoz:
Škola - Mutogras 10:35 sati

Početak nastave je u 8 sati.

 [više]

Dopunska nastava

Autor: SRĐANA KUZMANIĆ, 17. 6. 2017. 18:52

Dopunska nastava iz fizika počinje u ponedjeljak, 19. 6. u 8 sati.

Dopunska nastava iz matematike počinje u ponedjeljak, 19. 6. u 8 h.
 

 [više]

Raspored prijevoza učenika

Autor: Helena Bilić, 12. 6. 2017. 15:19

14. lipnja - srijeda

Dovoz ostaje nepromijenjen za obje smjene

jutarnja smjena odvoz:

10,30  5 - 8 razredi - 2 autobusa 
11,20 1 -4 razredi - 2 autobusa

poslijepodnevna smjena odvoz:

16,30  5 - 8 razredi - 2 autobusa 
17,20 1 -4 razredi - 2 autobusa

 

 [više]

Sv. Ante

Autor: Helena Bilić, 12. 6. 2017. 15:46

Svim učenicima i djelatnicima škole sretan Dan škole -  sv. Ante. Utorak, 13. lipnja je nenastavni dan.

 [više]

"Nikad nije kasno da postanemo dobri!"

Autor: Helena Bilić, 2. 6. 2017. 17:03

Uspješno smo sudjelovali u humanitarnoj akciji "70 x 1" sakupivši 8000,00 kn. Osim donacije za kupnju školskog autobusa, svojim afričkim prijateljima šaljemo i video.

 [više]

"Zajedno više možemo"

Autor: Helena Bilić, 30. 5. 2017. 10:55

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska i Vijeće za provedbu programa prevencije  kriminaliteta grada Splita provode preventivni program u osnovnim školama pod nazivom "Zajedno više možemo". Program se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a koji su namijenjeni populaciji učenika 4.,5., i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Sastanak za roditelje učenika šestih razreda (6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 6.e) održat će se u ponedjeljak, 5. 6. 2017. s početkom u 18 : 30 sati.

Tema sastanka je prevencija o ovisnosti.

 

 [više]

„70x1“ - AKCIJA HRVATSKIH ŠKOLA ZA MISIJU U AFRICI

Autor: Helena Bilić, 25. 4. 2017. 13:51

„Nikad nisam bio siromašan, ali sam bio bez novca. Biti bez novaca je prolazno stanje, biti siromašan je stanje duha.“

Mike Todd

Ovu akciju osmislio je  volonter Malog doma prof. Tonći Maleš, Cilj mu je potaknuti 70 hrvatskih škola u sakupljanju novčanih priloga za kupnju školskog autobusa za Mali dom i misijsku školu St. Francis Secondary School, srednju školu u selu Lower Subukia, prometno izoliranom području u pokrajini Nakuru, Kenija.

Kako se može pročitati na FB stranici Malog doma  „Svoja mjesta u busu već su rezervirale škole iz Knina, Skradina, Dubrovnika, Varaždina i Zagreba“. 

I naša je škola rezervirala mjesto u ovom neobično posebnom autobusu.
Vožnju autobusom svojim afričkim prijateljima osiguravamo donacijom u iznosu od 10,00 kn.

O Malom domu i spomenutoj akciji možete pročitati ovdje.
I djeca u Africi uživaju pjevajući na hrvatskom jeziku. 

 [više]

22. travnja – Dan planeta Zemlje

Autor: Helena Bilić, 23. 4. 2017. 12:42

„Zemlju ne nasljeđujemo od svojih predaka, Zemlju posuđujemo od svoje djece“

Pismo Zemlji

Draga Zemljo!

U posljednje vrijeme često razmišljamo o Tebi. Ti si naša majka, prva majka svih živih bića. Hraniš nas svojom toplinom i ljubavlju. Ti si naš jedini dom. Unatoč tomu, mi Te iz dana u dan sve više i više uništavamo. Nije li to smiješno? Uništavamo ono što nam omogućuje da postojimo. Zaslužujemo li  svu ljubav i toplinu koju nam pružaš?

Nizine, planine, šume, travnjaci, mora, zatim biljke, životinje i na kraju ljudi – sve to čini

prirodu, savršeni sustav u kojem sve ima svoje mjesto. Svaka borova iglica, svaki kukac, svaka vlat trave, svako zrno soli u moru - dio je savršenstva. A svaki dio tog savršenstva ima istu majku – Tebe. Dio tog savršenstva smo i mi. Ljudi. No, to često zaboravljamo.

Mi, ljudi, uništavamo prirodu. Uništavamo savršenstvo kojeg smo i sami dio. Razmišljamo kao da je priroda neuništiva. Ali nije! Tužno je što smo toga postali svjesni, ali se ne obaziremo. Smatramo da šteta nije velika ukoliko samo jedan uništava. No, svi tako smatraju. I onda uništavaju svi. Još je poglavica Seattlea rekao: „Zemlju ne nasljeđujemo od svojih predaka, Zemlju posuđujemo od svoje djece“. Ako je nastavimo uništavati, nećemo moći vratiti posuđeno. Gdje će naša djeca živjeti? U svijetu bez drveća, biljaka, kukaca, životinja? Ako sve to nestane, ostat ćemo sami. A ako ostanemo sami, nestat ćemo i mi.

Stoga, draga Zemljo, oprosti nam. Oprosti nam za sve što smo Ti napravili: globalno zagrijavanje, posječene šume, uništeni ozonski omotač... Ispravit ćemo to jer doći će dan kada ćemo se probuditi. Nadam se da neće doći prekasno...

Tvoje čovječanstvo

Branimir Živaljić, 8.d

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Helena Bilić, 12. 4. 2017. 17:57

Neka vas radost Uskrsa uvijek vodi kroz život.

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Helena Bilić, 12. 4. 2017. 18:13

Na 58. državnom Natjecanju iz matematike održanom od 3.- 5. travnja u Primoštenu  učenica  naše škole LUCIJA BARAĆ  osvojila je  9. mjesto u kategoriji šestih razreda zbog čega je pohvaljena od strane državnog povjerenstva. Čestitamo Luciji na odličnom rezultatu!

 [više]

Posjet Muzeju grada Splita i Hrvatskom narodnom kazalištu

Autor: Helena Bilić, 11. 4. 2017. 14:39

Učenici 2.a, 2.b i 2.c razreda, u pratnji svojih učiteljica, posjetili su Muzej grada Splita. Puni znatiželje upoznali su se sa starim i vrijednim predmetima iz prošlosti i sudjelovali u izradi Dioklecijanova denara. Nakon razgledavanja Dioklecijanove palače organiziran je posjet Hrvatskom narodnom kazalištu i to po prostorijama koje su inače zatvorene za publiku, kao što su: hodnici, saloni, svečane lože, garderobe, pozornica, uz zanimljive priče iz kazališne prošlosti i iskustvo voditelja. Pogledajte fotografije.

 [više]

Terenska nastava - Vukovar

Autor: Helena Bilić, 7. 4. 2017. 14:53

U sklopu projekta ''Posjet osmih razreda Vukovaru'' učenici osmih razreda bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru u organizaciji „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“.

Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske. Učenici su upoznali povijest Vukovara i okolice od prapovijesti do danas.
Program se ostvaruje na više lokacija i zahtijeva veliku aktivnost učenika. Naši osmaši su pokazali zrelost i zaslužili pohvale razrednika, pratitelja i ravnateljice. Pogledajte fotografije.

 
 [više]

Micro:bit i STEM revolucija u našoj školi

Autor: Helena Bilić, 5. 4. 2017. 09:12

I naša škola je prepoznala projekt i inicijativu Croatian Makersa te se uključila u stvaranje digitalnih tehnologija i pismenosti. Projekt Croatian Makers je zasnovan od strane udruge IRIM i gospodina Nenada Bakića čija je ideja da se STEM tehnologije uvedu u što većem broju u škole te je donirao svim školama koje su se uključile Micro:bit opremu. BBC Micro:bit je uzbudljiva tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri sa ciljom popularizacije i razvoja robotike u školama. Micro:bit učenike na lagan i zabavan način uvodi u svijet robotike i automatike. Projekt u našoj školi vodi profesor Jozo Pivac koji je istovremeno i ambasador Croatian Makersa za splitsku regiju te svi učenici koji se žele uključiti u aktivnosti projekta mogu se prijaviti.

Više o projektu pogledajte na službenim stranicama:

http://croatianmakers.hr/hr/stem-revolucija/

http://izradi.croatianmakers.hr/bbc-microbit/

 [više]

Matematika

Autor: Helena Bilić, 28. 3. 2017. 15:29

Nakon što je državno povjerenstvo pregledalo sve testove pristigle nakon županijskog natjecanja ponosni smo što je učenica naše škole Lucija Barać - 6.c razred ( mentor: Milijana Bandić) pozvana na državno natjecanje iz matematike koje će se ove godine održati u Primoštenu od 3. travnja do 5. travnja. Želimo Luciji puno uspjeha  u Primoštenu!
 

 [više]

TERENSKA NASTAVA - PROMET

Autor: Helena Bilić, 21. 3. 2017. 10:21

U utorak, 14.3.2017. godine, učenici 2.a,2.b i 2.c su sa svojim učiteljicama ispred škole nestrpljivo iščekivali polazak na terensku nastavu. U 8 sati je stigao autobus zajedno s našim vodičima te smo krenuli u samo središte grada Splita. Kolona veselih drugaša prvo je posjetila brodsku luku. Vidjeli smo brodove, katamarane i trajekte...

Pogledajte!

 [više]

DAN ZA OSMAŠE

Autor: Helena Bilić, 17. 3. 2017. 11:30

Petak, 24. ožujka 2017.

8.15  polazak ispred škole u Strožancu i vožnja autobusima do svetišta Vepric kod Makarske

9.30  upoznavanje svetišta i duhovni dio

10.30 odlazak u Makarsku, posjet katedrali svetog

 Marka i upoznavanje s prošlošću makarske biskupije

Oko 13 sati, povratak u Strožanac

Don Ante Vranković

 

 [više]

KORIZMA - VRIJEME POSTA I OBRAĆENJA

Autor: Helena Bilić, 4. 3. 2014. 09:31

Pogledajte prezentaciju koju je za vas pripremila s. Klara.

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu u Katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće. Od 5. stoljeća u središtu priprave za Uskrs je post,...
 

 [više]

NATJECANJE IZ BIOLOGIJE I KEMIJE

Autor: Helena Bilić, 27. 2. 2017. 12:21

NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 

Na Županijsko natjecanje u znanju iz biologije pozvani su sljedeći učenici naše škole:

 Marijeta Vlašić (7.b; mentorica Marija Madunić)
Petra Kossi (7.b; mentorica Marija Madunić)
 Ana Milinović (7. c ; mentorica Julijana Vladušić).

Županijsko natjecanje održat će se 13.ožujka 2017. u OŠ Sućidar, Split.

 

NATJECANJE IZ  KEMIJE

Na Županijsko natjecanje u znanju iz kemije pozvani su sljedeći učenici naše škole:

 Branimir Živaljić (8.d; mentorica Marija Madunić)
Ana Buće  (8.b; mentorica Marija Madunić).

Županijsko natjecanje održat će se 9. ožujka 2017. u OŠ Split 3, Split. 

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Mia Grbavac, 25. 2. 2017. 17:34

U sklopu Tjedna psihologije, naša škola obilježila je, 22. 02. 2017., Dan ružičastih majica koji je i ujedno Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici i djelatnici škole, oblačenjem ružičaste majice, zajedno su rekli STOP nasilju i obojili na jedan dan školu u ružičasto. Okupili su se ispred škole i zajedno stvorili milenijsku fotografiju koja najbolje prikazuje kako su se dobro zabavljali (Foto: Mario Tandara).

Ova aktivnost proširila je veliki val pozitivne energije među djelatnicima, djecom i cijelom školom što je još jednom potvrdilo da djecu trebamo učiti primjerom ponašanja odraslih.

 [više]

Hrvatski jezik

Autor: Sanja Jurišić, 23. 2. 2017. 17:43

„Htio sam biti glazbalo na kome
Zvuče ko žice,  mirišu ko cv`jeće
Rojevi  r`ječi u govoru tvome.“

V. Nazor,  Hrvatski jezik

Na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika,  među 30 najboljih učenika Splitsko-dalmatinske županije,  pozvana je i naša učenica Erisa Krasniqi.

Natjecanje će se održati 6. ožujka 2017. u OŠ Trstenik u Splitu s početkom u 10 sati.

Poželimo joj sreću!

Sanja Jurišić, prof.

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike 28. 2. 2017.

Autor: Gordan Lovrić, 1. 2. 2017. 15:50

Od ukupno 2251 učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima iz matematike njih 249 najboljih je pozvano na Županijsko natjecanje koje će se održati 28. veljače 2017. godine. Iz naše škole poznavni su:

 

4. razredi:

 • Antonija Martinis (Sanda Luetić Bobanac)
 • Marija Jozić (Sanda Luetić Bobanac)
 • Dora Barać (Sanda Luetić Bobanac)
 • Gloria Živaljić (Sanda Luetić Bobanac)
 • Dea Žunić (Marina Milanović)
 • Stipe Polić (Irena Barić)

5. razredi:

 • Lucijana Škarica (Mladenka Peko)
 • Nora Soldo (Mladenka Peko)

6. razredi:

 • Marko Jerčić (Milijana Bandić)
 • Lucija  Barać (Milijana Bandić)

7. razredi:

 • Zrinka Šarčević (Mladenka Peko)

8. razredi:

 • Ante  Marinović (Milijana Bandić)
 • Maja Kožul (Gordan Lovrić)
 [više]

Odbojka

Autor: Ines Kliškinić, 23. 2. 2017. 17:18


Natjecanje u odbojci za učenike održano subota, 18.02.2017.g. S.C.Poljud. 

Za učenike je održano polufinale i finale. Sudjelovali sljedeći učenici: Luka Jukić 8.a, Luka Šimić 8.a, Ivan Vuletić 8.b, Ivo Kolobarić 8.b, Tomislav Mihael Buljan 8.b, Luka Roso 8.c, Ivan Bartulović, 8.c, Ante Šarić 8. c, Tomislav Kovač 8.b, Mario Jovanović 8.b.

Osvojeno je prvo (1.) mjesto odbojka- muški. 

I. Kliškinić 

 [više]

Izložba "PLAKATI ZA DUŠU" i u našoj školi u sklopu programa 10. Tjedna psihologije

Autor: Mia Grbavac, 20. 2. 2017. 17:15

Tijekom Tjedna psihologije koji se obilježava od 20. 02. 2017. do 26. 02. 2017. u atriju

škole biti će predstavljena izložba „Plakati za dušu“.

Plakati su nastali  s ciljem zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja djece i mladih tijekom projektnih aktivnosti  NZJZ-SDŽ/Službe za mentalno zdravlje. 

Izložba je otvorena za sve učenike, roditelje i djelatnike škole.

Učenici će, zajedno sa svojim razrednicima, pogledati izložbu i birati najljepši plakat. Ovime nastavljamo jako dobru i uspješnu suradnju s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ.

 

 [više]

10. tjedan psihologije obilježava se i u našoj školi

Autor: Mia Grbavac, 20. 2. 2017. 10:40

U cijeloj se Hrvatskoj, od 20. 02. 2017. do 26. 02. 2017., održava 10. Tjedan psihologije, a ove godine obilježit će se nizom aktivnosti i u našoj školi.

Tijekom cijelog tjedna (20. 02. 2017. – 24. 02. 2017.) u školskom atriju biti će predstavljena izložba „Plakati za dušu“ s vizualnim porukama vezanim za mentalno zdravlje. Plakati su nastali s ciljem zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja djece i mladih. Izložba je otvorena za sve učenike, roditelje i djelatnike škole. Učenici će, zajedno sa svojim...

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Helena Bilić, 16. 2. 2017. 21:55

Županijsko natjecanje iz povijesti održati će se 7.3. 2017. (utorak) s početkom programa u 9 sati u Osnovnoj školi Skalice u Splitu. Na županijsko natjecanje pozvani su slijedeći učenici naše škole: Laura Babić 7.d, Josip Balić 7.a razred i Erisa Krasniqi i Branimir Živaljić 8.d razred.
Mentor Jakov Karadjole
 

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA 2017.

Autor: Gordan Lovrić, 3. 2. 2017. 15:02

Međunarodno natjecanje "Klokan bez granica" održat će se u četvrtak 23. ožujka 2017. godine s početkom u 12 sati i 30 minuta. Učenici se natječu u sedam kategorija:
PČELICE         – II razred osnovne škole  - P
LEPTIRIĆI      – III razred osnovne škole - L
ECOLIERS       – IV i V razred osnovne škole  - E
BENJAMINS    – VI i VIIrazred osnovne škole  - B
CADETS          – VIII razred osnovne i I razred srednje škole  - C
JUNIORS         – II i III razred srednje škole  - J
STUDENTS      – IV razred srednjih škola - S

 

ON-LINE prijave do 6. veljače 2017.

 [više]

Rezultati školskog natjecanja iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordan Lovrić, 29. 1. 2017. 17:18

Najbolji su: 

4. razredi:

1. Antonija Martinis (Sanda Luetić Bobanac) 49 bodova
1. Marija Jozić (Sanda Luetić Bobanac) 49 bodova
2. Dora Barać (Sanda Luetić Bobanac) 41 bod
2. Gloria Živaljić (Sanda Luetić Bobanac) 41 bod
3. Dea Žunić (Marina Milanović) 39 bodova

5. razredi:

 1. Lucijana Škarica (Mladenka Peko) 44
 2. Nora Soldo (Mladenka Peko) 33
 3. Petra Gotovac (Mladenka Peko) 28

6. razredi:

 1. Marko Jerčić (Milijana Bandić) 35 bodova
 2. Lucija  Barać (Milijana Bandić) 33 boda
 3. Bruna Bakota (Tina Baturina) 26 bodova

7. razredi:

 1. Zrinka Šarčević (Mladenka Peko) 25 bodova
 2. Mario Radoš (Mladenka Peko) 15 bodova
 3. Filip Šubat (Mladenka Peko) 14 bodova

8. razredi:

 1. Ante  Marinović (Milijana Bandić) 27 bodova
 2. Maja Kožul (Gordan Lovrić) 21 bod

Ostali rezultati su u prilogu.

Čestitam učenicima i njihovim mentorima na postignutom uspjehu.

 

 [više]

SANDUČIĆ POVJERENJA

Autor: Mia Grbavac, 27. 1. 2017. 11:54

U sklopu projekta „Reci i ti STOP nasilju“ u školski atrij postavljen je SANDUČIĆ POVJERENJA te će uskoro učenici na našoj web stranici dobiti i on-line verziju sandučića.

Poruka za učenike:

Dragi učenici, 

svima nam je ponekad teško i muče nas različite stvari. Osjećamo se tužno, ljuto, povrijeđeno, razočarano, usamljeno, bespomoćno. To su samo neki od osjećaja s kojima se susrećemo kada imamo problem i nismo sigurni kako ga riješiti. Nekada razgovaramo s drugima, a nekada šutimo i čekamo da ta bol prođe... 

 [više]

Početak nastave

Autor: Helena Bilić, 11. 1. 2017. 10:25

Nastava počinje u četvrtak 12. siječnja 2017.
Smjena "A" ujutro
Smjena "B" poslijepodne

 [više]

Raspored prijevoza za petak 23. 12. 2016.

Autor: Helena Bilić, 22. 12. 2016. 10:57

U jutarnjoj smjeni nastava će se odvijati prema ustaljenome rasporedu.

U poslijepodnevnoj smjeni nastava će biti skraćena, učenici će imati prva tri sata prema rasporedu.
Odvoz poslijepodnevne smjene od 5. do 8. razreda:
U 16,30 sati - 2 autobusa: Škola  -Mutogras
                                                        1 autobus: Škola - Gornja Podstrana

Odvoz poslijepodnevne smjene od 1. do 4. razreda:
U 17,20 sati - 2 autobusa: Škola - Mutogras
                   1 autobus: Škola - Gornja Podstrana

Molimo sve učenike da ne donose u školu nikakva pirotehnička sredstva (petarde i slično). U petak policija će provoditi pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja uporabe istih. Kružeći oko školske zgrade održavat će red.

Nastava počinje u četvrtak 12. siječnja 2017.
Smjena "A" ujutro
Smjena "B" poslijepodne

Svima želim sretne i vesele blagdane i ugodan zimski odmor!

                                                                             Ravnateljica: Žana Prižmić

 [više]

Badminton

Autor: Helena Bilić, 22. 12. 2016. 09:34

 


Dana 24.11.2016. održano je gradsko natjecanje iz badmintona u osnovnoj školi Visoka.
Tri momčadi su ušle u polufinale: Strožanac, Visoka i Trstenik. Nismo imali sreće pri ždrijebu i igrali smo protiv Visoke za finale i izgubili 3:1. Bilo nam je zabavno i zadovoljni smo osvojenim trećim mjestom.

 [više]

GRADSKO NATJECANJE IZ KOŠARKE ZA 7. I 8. RAZREDE

Autor: ENES BULJAN, 13. 12. 2016. 12:18

Natjecanje učenika  osnovnih škola Splita u košarci ( učenici-učenice) za školsku godinu 2016./17. održano je u dvorani OŠ "Trstenik".Rukovoditelj natjecanja bio je g.Damir Pivčević i prof.Robert Jelaska.

Čestitamo učenicima OŠ «Strožanac» iz Podstrane na osvojenom 1. mjestu na gradskom natjecanju u muškoj konkurenciji, a curama na osvojenom 3.mjestu.

 [više]

Školsko natjecanje iz područja emocionalne pismenosti

Autor: Mia Grbavac, 12. 12. 2016. 11:26

Ove školske godine se po prvi put u našoj školi održalo školsko natjecanje iz područja emocionalne pismenosti. U natjecanju su sudjelovali predstavnici tri peta i tri šesta razreda. Dobili smo i prvog pobjednika, a to je Domagoj Klarić, učenik 6. c razreda. Kako su se dobro zabavljali pogledajte u nastavku...

 [više]

Sveti Nikola

Autor: Helena Bilić, 6. 12. 2016. 14:56

 [više]

Večeri matematike

Autor: Gordan Lovrić, 27. 11. 2016. 15:38

Hrvatsko matematičko društvo već tradicionalno organizira aktivnosti u svrhu popularizacije matematike pod nazivom Večer matematike.

To je skup interaktivnih radionica za učenike i njihove roditelje koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici.

Naša škola aktivno sudjeluje u provođenju ovog projekta te organizira Večeri matematike koje će se održati:

 

 

30. studenoga 2016. u 18:30 za smjenu B

7. prosinca 2016. u 18:30 za smjenu A

Pridružite nam se!

 [više]

Zlatna večer matematike

Autor: Gordan Lovrić, 27. 11. 2016. 15:31

Pozivamo učenike da u pratnji roditelja sudjeluju u aktivnostima koje se organiziraju 1. prosinca 2016. godine u Splitu.  Detaljnije o sadržaju i rasporedu na službenim stranicama Zlatnih večeri matematike.

 [više]

Vukovar

Autor: Helena Bilić, 18. 11. 2016. 16:40

 [više]

OBILJEŽAVANJE 25. OBLJETNICE BITKE ZA VUKOVAR

Autor: Helena Bilić, 18. 11. 2016. 15:30

Bitka za Vukovar u kojoj je poginulo i ubijeno između 2900 i 3600 ljudi, branitelja i 

civila, počela je 25. kolovoza, kada su jugoslavenska vojska i srpske paravojne postrojbe krenule u opći tenkovsko-pješački napad na hrvatski grad Vukovar.

Oko 1800 hrvatskih branitelja, među kojima je bio veliki broj dragovoljaca iz cijele Hrvatske, uspjelo je Vukovar protiv znatno jačeg agresora (gotovo 30 000 vojnika i pripadnika paravojnih skupina, 1600 oklopnih vozila, 60 zrakoplova i 350 topova) braniti gotovo puna tri mjeseca. Obrana grada slomljena je 18. studenoga 1991.

Iz vukovarske Ratne bolnice jugoslavenska vojska izvela je ranjenike, branitelje i civile, koji su ubijeni na Ovčari u noći od 20. na 21. studenoga 1991. Iz masovne grobnice na Ovčari ekshumirano je 200 osoba, a  još se traga za posmrtnim ostatcima 76 osoba.

 [više]

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Autor: Mia Grbavac, 15. 11. 2016. 14:46

Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, ove godine obilježit će se i u našoj školi. 

 [više]

Svi sveti

Autor: Helena Bilić, 26. 10. 2016. 14:28

Svi sveti je dan spomena na kršćanske mučenike i slavi se još od četvrtog stoljeća. Tada je to slavlje padalo na prvu nedjelju nakon duhova. U katoličkoj crkvi je pomaknut na 1. studenog i to odredbom pape Grgura 3. u 8. stoljeću.

Običaji koji obilježavaju dan Svih svetih je posjećivanje grobova obitelji i prijatelja koji više nisu s nama, polaganje cvijeća i paljenje svijeća na njihovim vječnim počivalištima.

Paljenje svijeća je odraz mišljenja da mi živi na taj način osiguravamo svjetlost i toplinu umrlima, ali i da je život na drugom svijetu odraz života na ovome i zbog toga treba umrlim dušama priskrbiti toplinu koju im daje svijeća te svjetlost kako bi duša pronašla svoj put u mraku. Paljenje svijeća je dio pogrebnih obreda u gotovo svim religijama. U većini zemalja nosi se cvijeće na grobove, pale se svijeće i odlazi se na mise.

Za blagdan Svi sveti nemamo nastavu u ponedjeljak i utorak (31. 10. i 1. 11.). Nastava počinje u srijedu po ustaljenom rasporedu.

 [više]

Dan učitelja

Autor: Helena Bilić, 5. 10. 2016. 11:14

Svim učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u našoj školi želimo sretan Svjetski dan učitelja!

 

 [više]

PODJELA ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

Autor: Helena Bilić, 29. 8. 2016. 17:28

PODJELA ŠKOLSKIH UDŽBENIKA OBAVLJAT ĆE SE U ATRIJU ŠKOLE PREMA SLJEDEĆEM  RASPOREDU:

U ČETVRTAK, 1. RUJNA 2016.

OD 16,00 DO 17,00 SATI -1. RAZREDI
OD 17,00 DO 18,00 SATI – 2. RAZREDI
OD 18,00 DO 19, 00 SATI-  3. RAZREDI
OD 19,00 DO 20,00 SATI – 4. RAZREDI

U PETAK, 2. RUJNA 2016.

OD 16,00 DO 17, 00 SATI- 5. RAZREDI
OD 17,00 DO 18, 00 SATI – 6. RAZREDI
OD 18, 00 SATI DO 19,00 SATI – 7. RAZREDI
OD 19,00 SATI DO 20,00 SATI – 8. RAZREDI

Roditelji se moraju potpisati pri preuzimanju udžbenika.

 [više]

Nastava počinje!

Autor: Helena Bilić, 29. 8. 2016. 10:47

U ponedjeljak 5. rujna 2016. počinje nova školska godina.

Smjena "A" je ujutro (5.abc, 6.abc, 7.ab, 8.abc)
Predmetnoj nastavi ( 5. do 8. razredi)  redovita nastava počinje u 8,00 sati
Učenici od 1. do 4. razreda u 8 i 45  (1.ab 2.abc.3ab, 4ab)

Smjena "B" je poslijepodne (5.de, 6.de, 7.cd, 8.de)
Predmetnoj nastavi (5. do 8. razredi) redovita nastava počinje u 14,00 sati.
Učenici od 1. do 4.razreda  u 14 i 45  (1.cde, 2de, 3cde, 4.cde)

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Strožanac / Blato 1, HR-21312 Podstrana / os-strozanac-podstrana.skole.hr / ured@os-strozanac-podstrana.skole.hr
preskoči na navigaciju